tiistai 29. syyskuuta 2009

Kangaskaupoilla

Eilen pääsin käymään illalla Ideaparkin Eurokankaassa ostamassa kankaita, joilla saisi ompelun alkuun. Paljon oli ihania vaihtoehtoja, mutta en viitsinyt näin alkuun ihan kauheasti ostaa jos ei homma vaikka lähdekään sujumaan.

Muutamaa erilaista kangasta kuitenkin ostin, kahta trikoota ja sitten velouria. Trikoista on tarkoitus tehdä pyjamia ja paitoja ja velourista sitten housuja. Pipojakin voisi noista kaikista tehdä.

Raidallinen ja pallokuosinen kangas trikoota, yksivärinen oranssi velouria. Kaikki Eurokankaasta.

Lindexillä tuli myös nopeasti piipahdettua, kun himoitsin meillekin niitä tyttöjen malliston farkkuja, mitä muutkin täällä ovat ostaneet =) Niiden lisäksi otin Miskalle turkoosin paidan, jossa on ulvova susi. Yleensä en tuollaisista innostu, mutta tässä oli jotakin kivaa. KappAhlista lisäksi löytyi yksi alepaita koossa 110/116, joka pääsi kaappiin odottamaan.

Farkut ja susi-paita Lindex, turkoosi-musta kuviollinen paita KappAhl.

Eilen sitten kun Miska oli nukkumassa, ratkoin yhden peruspaidan kaavojen malliksi. Kaavojen piirtäminen osoittautui aika haastavaksi hommaksi, varsinkin kun en raaskinut ostaa kaavapaperia ja meillä oli kaapissa vain leivinpaperiarkkeja (ja yhden arkin koko ei tietenkään riittänyt vaan niitä piti jatkaa). Kovin kauniita ei kaavoista tullut eivätkä ole ihan symmetrisiä, mutta eiköhän niistä jotain saa aikaan. Osan kappaleista leikkasinkin ja tänään pitäisi saada loputkin leikattua. Housuista pitäisi vielä tekaista kaavat, mutta ne täytyy kyllä ihan "vapaalla kädellä" piirtää kun en halua olemassa olevia housuja hajottaa osiin :)

Tavoitteena olisi saada pyjama valmiiksi lauantaihin mennessä. Silloin on Miskan synttärikekkerit ja vieraista löytyy muutama ompelutaitoinen, joilta voi sitten kysellä vinkkejä. Lasten isomummille varsinkin haluan valmista tuotosta näyttää ja ottaa vastaan ehdotuksia, miten jonkun asian olisi voinut tehdä toisin (tai vaikka kuulla jos olen tehnyt jotain ihan oikeinkin!). Laitan kuvia sitten, jos olen saanut jotain katseenkestävää aikaan =D

Ps. Aiemmasta postauksesta löytyvä Crocs-kilpailu on vielä huomiseen asti käynnissä, käykää siis äänestämässä ;)

2 kommenttia:

Anelma kirjoitti...

Mullakin on vähitellen heräämässä ompeluinnostus. Odotusaikana innoistuin tekemään kestovaippoja (joita en ole kertaakaan edes kokeillut Alvalle...) ja nyt on suunnitelmissa tuosta samasta pallokankaasta paitoja tai bodyja ja vihreästä velourista housuja. Ikuisena oranssin ystävänä olisin ottanut sitä oranssina, mutta en Turun Eurokankaassa sitä nähnyt. Saapa nähdä edistyykö tämä projekti koskaan. Vähän jo itseäni tuntiessani jätin resorin vielä ostamatta, koska voi olla, että kankaatkin ovat koskematta kaapissa jokusen viikon tai kuukauden. Ei sitten harmita niin paljoa, jos kaikki jää käyttämättä.

miitu kirjoitti...

Höh, tuolla ei taas ollut sitä vihreää velouria:( Resoorit jätin minäkin vielä ostamatta (lähinnä taidon puutteen takia). Aikomuksena on tehdä ihan tavallinen kumpparivyötärö ja laittaa myös lahkeensuihin kuminauhat. Ne tuntuvat toimivan meidän laiheliinilla parhaiten ja lahkeensuun kuminauha ehkäisee hyvin sen, ettei lahkeet luisu jalan alle.

Yllättävän kivasti tuo homma on sujunut eli kannattaa vaan tarttua tuumasta toimeen ;)