sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Lastenkutsuja, ompeluksia ja messuja

Huh huh, olipas kiireinen viikonloppu =)

Perjantaina illalla otin taas ompeluprojektin työn alle. Saumurin kanssa oli vähän ongelmia ja jäljessä se valitettavasti näkyi. Syntynyt ompelus päätyykin varmaan yöpuvuksi. Lauantaina aamulla sitä pikaisesti sovitettiin ja totesin, että näillä kaavoilla tulee vaatteista turhan suuria. Kaavojen muokkaus tosin siirtyi illemmalle.

Kameraan ei ihan viitsinyt katsoa, kun telkkarista tuli aamupiirretyt =) Paita ja housut itse tehdyt Eurokankaan pallotrikoosta.

Päivällä olikin luvassa lastenkutsujen sarjan viimeiset juhlat. Kavereiden tyttö täytti 3 vuotta ja sinne sitten kakulle meidätkin oli kutsuttu. Miska ei perinteiseen tapaan suostunut nukkumaan päiväunia ja lähdettiinkin vähän aikaisemmin liikkeelle. Autossa onneksi hetken nukkui, että jaksoi muiden muksujen kanssa leikkiä.

Kiire lähteä kakkua syömään. Päällä Dunsin paita ja Lindexin farkut.

Rasmuskin sitten päätti perjantaina lähteä ryömimään. Hiukan olimme ihmeissämme tästä, pojalla kun on ikää vasta 5 kuukautta. Koko viikonloppu ollaankin menty lujaa ympäri taloa =) Nyt saa olla aika tarkkana lattialla lojuvista tavaroista, kun kaikki menee suuhun. Ennen synttärijuhlille lähtöä maistelun kohteeksi joutui esimerkiksi Miskan rumpu.

Body Tutta ja plyysihaalarit Me&I.

Synttäreiden jälkeen tehtiin pikavisiitti Ideaparkkiin, kun halusin poiketa kangaskaupassa ja mies jotain työkaluja etsimässä. Eurokankaasta tuli sitten ostettua velouria, trikoota ja resooria. Sain kyllä vähän taistella itseni kanssa, mutta missään liikkeessä en käynyt vaatteita hypistelemässä :) Eikä kyllä olisi ehtinytkään, kun oltiin paikalla vasta viiden aikaan.

Kankaat Eurokangas.

Lauantaina illalla vielä leikkasin tuosta pallotrikoosta paidan kappaleet ja punaisesta velourista housut. Sain leikkuun valmiiksi vasta klo 1.40, joten ompelua en enää viitsinyt aloittaa. Jäi sitten aamullekin tekemistä...

Tänään aamulla aloitin paidan ompelemisen ja ongelmat saumurin kanssa vain pahenivat. Saumat jäivät todella löysiksi ja rumiksi. Vaikka kuinka lankoja kiristeli ja korjaili, mitään ei tapahtunut. Paidan sain kuitenkin valmiiksi, mutta housut jäivät odottamaan koneen kuntoon saamista. Anoppi ja appi poikkesivat sopivasti kahville ja lupasivat hoitaa saumurin huoltoon (anopin lainakonehan se on). Täytyy toivoa että saisin sen pian takaisin, kun on noita projekteja sen verran odottamassa :)

Iltapäivällä poikkesin vielä äidin kanssa Asta-messuilla, kun sain eilen Eurokankaasta sinne kaksi vapaalippua. Mitään erityistä siellä ei minulle ollut, sitten olisivat olleet hyödylliset messut jos vaikka rakentaminen olisi ajankohtaista. Jotain kivaa sieltä kuitenkin löytyi... Yhdellä näytteilleasettajalla oli myynnissä ihania sisustusornamentteja, joita pystyy käyttämään monella tavalla. Tarjolla oli kahta eri kuviota useammassa värissä ja materiaaliltaan ovat jotain vaahtomuovin tapaista. Yhden paketin ostin minäkin ja sommittelin niistä kuvion olohuoneen seinälle.


Huomenna onkin sitten Miskan 2v. ja Rasmuksen 5kk neuvolat ja asioitakin täytyy käydä hoitamassa. Kiire ja häslinki siis jatkuu...

2 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Pitäisiköhän itsekin alkaa ompelemaan, kun noin kivoja kankaitakin löytyy! No ehkä en ala, kun en tajua siitä hommasta yhtään mitään, inhokkiaine oli koulussakin. Jospa anoppi auttelis aina silloin tällöin. ;)

miitu kirjoitti...

Suosittelen aloittamaan, se on ihan kivaa puuhaa. Ei kuulunut käsityöt minunkaan lemppariaineisiini, usein tuli yläasteella lintsattuakin tunnilta. Mutta niin vaan olen osannut ommella, eikä ole paljon tarvinnut neuvoakaan kysellä =)