torstai 16. syyskuuta 2010

Minymon haalarista

Edellisen postauksen Minymon haalari pääsi tänään kokeiluun, kun nuo kokoasiat monia mietityttävät. Pienellä lahjonnalla haalarin puki päälleen Miska, joka on siis 2v 11kk. Haalarin kokomerkintänä 98/3v.Haalari on juuri sopiva, alle mahtuu vain sisävaatteet. Haaroissa ei ole kuin himpun verran tilaa, hihat sen sijaan ovat vielä vähän pitkät.


Istuessa huomaa lahkeiden mitan, nousevat ihan liian ylös. Seistessäkin juuri ja juuri yltävät nilkan yli. 


Haalari ei siis vastaa mielestäni kokoaan, vaan on yhtä kokoa pienempi. Toivottavasti sopii ensi talvena pienemmälle, joka on silloin 2,5 v.

Kuten aiemmin kirjoitin, tälle talvelle pikkumiehelle on Minymon viime vuoden mallia oleva haalari koossa 86 cm. Se on identtisen kokoinen Reimatecin 86 cm haalarin kanssa, eikä eroa 86cm Ticketin haalariinkaan juuri ole. Tästä vertailusta en valitettavasti älynnyt napata kuvaa :( Viime talvena siis koot pitivät paikkaansa, tälle vuodelle ovat ilmeisesti pienentyneet.

Pikkuisen alkaa harmittamaan tämä merkki- ja kokoviidakossa kahlailu. Valmistajat vaihtelevat mitoitustaan joka vuosi ja eri merkeillä on omat kokoluokituksensa. Voisikohan tähänkin tulla joku EU-direktiivi, kun niitä kaikista muistakin asioista kehitellään ;D


VIELÄ KAKSI TUNTIA AIKAA OSALLISTUA SYNTTÄRIARVONTAAN! Voittajan julkaisen huomenna ja lauantaina olisi tarkoitus lähteä yllätyspalkintoa ostamaan ;) Vielä siis ehtii nopsasti mukaan !


Many are wondering about sizing of snowsuits. I fitted our Minymo snowsuit (check the previous post) to my older son, age 2y 11m. Snowsuit is in size 98 cm/3 y. Snowsuit is now just the right size, there is no room for extra clothes. Last year sizes were more accurate. It would be nice if you wouldn´t have to wonder about sizes every year and about every label. Here might be room for another EU-directive ;)

15 kommenttia:

Mizumi kirjoitti...

Onpa älytöntä :/ Joku muukin on tuon Minymon pienuudesta valitellut, en nyt vain muista kuka.

Annika kirjoitti...

Mä en kyllä näe että tuo olisi mitenkään liian pieni. Pitkävartiset kengät ja rukkaset päälle, niin johan on passeli puku 3v:lle. Minusta tuo vastaa kokoaan näin näön perusteella. Eihän haalareiden tarvitse olla säkkejä(lörpöttää haarasta, olla makkaralla nilkoista ja käsistä) lasten päällä ollakseen ns. oikeaa kokoa, silloinhan ne on liian isoja.

Jos nyt olisi talvi, juuri tällä hetkellä, meillä olisi Danskulla joka on 86cm pitkä, 86cm Molon toppis ja se olisi juuri passeli. Hommasin meille tulevaan talveen kuitenkin 92cm jos kasvua tuleepi topputalveen meneessä lisää. Mä en henk. koht. tykkää liian jäteistä vaatteista.

miitu kirjoitti...

Annika: Kyllä se minusta on liian pieni, jos nilkat vilkkuu eikä alle mahdu fleecekerrastoa. Ja lapset kuitenkin kasvaa, joten jos tuo haalari olisi Miskalle, ei se mahtuisi koko talvea. En minäkään liian isoista tykkää, mutta kyllä haalarin alle täytyy mahtua riittävästi lämmikettä ja mahtua vielä koko talvenkin.

Annika kirjoitti...

Niin juuri, eli periaatteessa tarkoitin, että jos nyt olisi talvi, menisi tuo puku ihan hyvin ainakin vähän aikaa ja onhan noissa jalkalenksut niin ei pääse nilkat näkymään. Mutta siis jos miska on 2v11kk eli sen 3v, niin kyllä tuo 3v silloin minusta on juurikin 3v:n koko, eikä esim 2v:n, 2v:llehan tuo olisi juurikin aivan jätti vielä. Riippuuhan toki pituudesta, onko Miska yli 98cm?

Outza kirjoitti...

Kyllä minustakin tuo haalari on talvea ajatellen liian nafti. Kyllä lahkeiden täytyy säilyä nilkkojen päällä lapsen leikkiessä, samoin hihojen. Tai sitten tuon haalarin malli on tarkoitettu lyhytjalkaiselle ja lyhytselkäiselle. Juuri lastenvaatekaupassa haalariasiaa pohtiessa myyjä sanoi, että haalari on lapselle sopiva, kun olkapäistä nostaessa vaatteessa on varaa 5cm, eli sen verran pitäisi haaravälissä olla liikkumavaraa.

miitu kirjoitti...

Aivan, jos nyt olisi talvi, menisi haalari ainakin osan aikaa. Mutta minun mielestäni 3-vuotiaalle tarkoitetun haalarin tulisi mahtua ikäväli 3-4v., koska seuraava koko on taas "vasta" 4-vuotiaalle. Lapsethan ovat muutenkin eri mittaisia... Miskan tarkka pituus ei ole tiedossa, kotimittauksessa nauha antaa pituudeksi n. 97 cm.

2v:lle toki haalari olisi vielä liian iso, mutta onneksi Rasmus on ensi talven alussa 2,5v. Menee siis todennäköisesti koko talven =D

Mutta pointtini tässä merkki- ja kokoviidakossa on juuri se, että osalla valmistajista koot kulkevat yhden koon sisävaatteista jäljessä (esim. T2H, Reima ja Jonathan). Molo Kids ja nyt myös Minymo taas vastaavat sitä käytössä olevaa sisävaatekokoa. Onneksi on tämä blogistania, niin voidaan jakaa kokemuksia ja haalarin ostokin on paljon helpompaa :)

Monalisa kirjoitti...

Mä olen kanssa huomannut saman. Meillä on viimevuoden malleista koko ruskea 104cm ja se oli ihan valtava keväällä (eli vastasi kokoa). Nyt keväällä tilasin Minymon vk-puvun 98cm ajatellen että se on sopiva, no kuinkas kävikään. Se oli aivan liian sopiva/pieni. Koko vertailussa vastasi Reiman 92cm pukua vaan hihat olivat pidemmät. No onneksi sain vaihdettua puvun kaverin kanssa kokoa pienempään 92cm (86cm) nyt puku on käytöss pienemmällä pojalla. Mutta tosi ärsyttävää tollainen kokojen vaihtaminen. Voisivat edes mainita asiasta!!

Annika kirjoitti...

Jep, niimpä! Mietin meille Minymoa ensi talveksi, jos alesta löytyy. Meille varmaan tuo koko olisi passeli ensi talvena 3,5v pojalla :P Tosin riippuuhan se aina pituudesta sillä hetkellä.

miitu kirjoitti...

Outza: Tuo olikin myyjältä hyvä vinkki! Täytyy pitää mielessä :)

Monalisa: Samaa mieltä, eli valmistaja voisi kyllä informoida kuluttajia kokojen muutoksesta. Ja miksi ihmeessä yleensä pitää kajota kokoihin, pitäisivät sitten edes vuodesta toiseen mitoituksen samana niin äidit pysyisivät kärryillä.

Annika: Minäkin ajattelin kytätä isommallekin ensi talveksi Minymoa alesta. Taitaa olla kokona sitten 110 ;)

Jonna kirjoitti...

Minunkin mielestä on kyllä liian nafti. Mutta on kyllä nätti haalari, ihana väri! Meillä on musta minymo :)

Kotiäiti kirjoitti...

Näyttää minustakin aika naftilta, mutta väri on tosi kiva! Hassua, ennen tykkäsin kaikesta värikkäästä ja nyt tällaiset neutraalit sävyt viehättää. Ruskea, musta, harmaa ja valkoinen näyttää vain niin kivoilta. Väriähkyä ilmeisesti. :) Kiva kun tulit tutustumaan blogiini! :)

Anna kirjoitti...

Moi! Meillä tyttö nyt 1 v 9 kk ja 87 cm ja mulla on 98 Minymo ja Molo hänelle talveksi. Näyttävät molemmat olevan hieman pientä kokoa. Sopivasti oli varaa ja menee talven, mutta en usko että enää ensi talvena!

miitu kirjoitti...

Jonna: Tuo väri on kyllä ihana! Mustanakin Minymo on hieno, meillä on tälle talvelle pienemmälle Molo Kids mustana ;)

Kotiäiti: Meilläkin on väri- ja kuvioähky, nyt hankitaan selkeämpää. Väreissä juuri musta, harmaa, valkoinen jne. Turkoosi ja lime kyllä edelleen pitävät paikkansa meidän kaapeissa :)

Anna: Meillä on nyt 1v 4kk pojalle tälle talvelle Minymo 86 cm, T2H 86 cm ja Molo Kids 92 cm. Kaikissa on sopivasti kasvunvaraa ja toivon että menevät koko talven.

Mia kirjoitti...

Minusta tuo vastaa kokoaan eli on sen 98cm mitä luvataan, niin kuin monissa merkeissä se lapsen pituus ei tarkoita että saman senttikoon vaatteet menisi vaan siitähän täytyy ottaa se seuraava koko. Esim. 96-100cm lapselle 104cm ja n.104cm lapselle jo 110cm.

Siis jos oikein menisi niin eihän se noin pitäisi mennä, mutta valitettavasti menee. Senhän täytyisi tosiaan mennä niin että se mikä lapsen pituus, niin se sama senttimerkintä myös vaatteissa, mutta eihän se niin mene kovinkaan monella merkillä. :/
Poikkeuksena tietysti jotkut ulkovaatteet kuten esim. Ticket (tai osa Ticketeistä), jonka koot vastaa isompaa kun ovat merkitty.

Ja noita ikäsuosituksia on ihan turha katsoa, se on tullut todettua monta kertaa. Nehän ei pitä paikkaansa ollenkaan. Lähinnä aina huvittaa kun niitä katsoo. ;D

Meille tuli se Minymon tähtihaalari testiin 104cm ja Emilhän on n.100cm. Reilu se oli kuten kuvissa näkyi, mutta 98cm en edes ajatellut.
En sitten tiedä onko tässä harmaassa joku eri mittakaava ollut käytössä, kun joku muukin harmaan Minymon kokoa valitteli ja sitten ne tähtihaalarit olisi kokoaan vastaavia?..
Joka tapauksessa älyttömiä nämä koot eri merkeillä, kun tosiaan ei uskalla ostaa pelkän koon perusteella mitään.

-Poikien tyyliin Mia- :)

elia kirjoitti...

Meillä kans tuo harmaa Minymo 99cm pitkällä pojalla ja 104 koko oli hiukan reilu, ei mikään ihan valtava säkki kuitenkaan. Lahkeissa lähinnä oli tuota ylimääräistä mittaa, meillä kun on pitkäselkäinen pikkumies. Eli vaikuttaahan noihin kokojen paikkansapitävyyksiin myös se onko lapsella pitkät raajat/selkä...