torstai 19. marraskuuta 2009

Keltaista, vihreää, apinoita ja kettuja

Tällä viikolla on taas tullut postin mukana kasa kankaita. Uudella saumurilla on tosi näppärä ja mukava ommella, mutta peitetikki ei vaan suostu kanssani yhteistyöhön. Kone ompelee kyllä peitetikkiä, mutta jostain syystä ompeleen sekaan ilmestyy ylimääräisiä lankoja, joiden takia ompelutyö jää jumiin kangasta syöttäviin "hampaisiin" (juu, ja tällä on ihan hienokin nimi eli differentiaalisyöttö). Tätä samaa sattuu joskus perusompelukoneenkin kanssa, mutta tässä ongelma on jokaisella kerralla. Jos joku viisaampi tietää että missä mahtaa olla vika, kertokaa ihmeessä! Toistaiseksi ei auta muuta kuin yrittää selvittää, mitä olen kenties tehnyt väärin. Edelleen työt, joihin haluaisin huolittelun peitetikillä, odottavat surullisena pinossa pöydällä :(

Joustofroteena apinoita, kettuja ja karhuja sekä oliiveja. Tilattu täältä.

Trikoota ja velouria Myllymuksuilta.

Myllymuksuilta tilattu keltainen velouri suorastaan aneli päästä vaatteeksi, joten siitä oli heti tehtävä jotain. Rasmus saikin sitten retrohenkisen haalarin, johon laitoin vielä polvien kohdalle "vahvikkeet" ruskeasta velourista. Kanttaukset tein myös ruskealla resoorilla. Kanttaus karkaili lähes joka käänteessä paininjalan alta, jonka vuoksi se haalarin sisäpuolelta kulkee vähän miten sattuu. Mutta onneksi se ei näy päällepäin :) Tästä kuitenkin taas oppi jotain: ensi kerralla ompelen resoorin ensin kankaaseen kiinni ja käännän ja ompelen huolitellen vasta sen jälkeen.

Haalarit velourista, kaava oma mukaelma Me&I:n haalareista.

Huomenna toivottavasti ehtii taas ommella lisää, kunhan muksuille ei tule possurokotteesta mitään kummempia sivuvaikutuksia. Lauantaina onkin sitten tiedossa mahtava ilta! Pojat menevät hoitoon ja Miskan kummit, meidän tärkeimmät ystävämme, tulevat meille viettämään iltaa (ja yötä). Tarkoituksena on nautiskella ruuan, viinin, saunan, pelien ja tietenkin juoruilun merkeissä. Tällaista irtiottoa arjesta on odotettu kauan, joten sitä odotetaan innolla ;)

5 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Upeat haalarit! Se Me&I:n malli on aika helppo, siitä itsekin olen parit haalarit ommellut. ;)

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Ihanat haalarit, tuo kelta-ruskea on kyllä ihan huippu väriyhdistelmä.

Kivalta kuulostaa teidän lauantai-ilta :)

Annika kirjoitti...

Ihanat haalarit!!

En ole muuten vieläkään saanut aikaiseksi tehdä sitä Jofotexin tilausta, kun pähkäilen mitä haluan ja mitä oikeasti tarvitsisin...yritän nyt viikonloppuna katsoa :)

Timo kirjoitti...

Meillä on tuo samainen uutukainen Coverlock 3.0 käytössä ja hetken aikaa tuon peitetikin langoitus temppuili, mutta lähti kyllä sujuvasti toimimaan. En sen paremmin osaa neuvoa, mutta tsekkaa, että se "violetti" peitetikkilanka menee varmasti oikein sinne koneen kitusiin (siinä on se vipu, jolla lanka ohjataan sinne pistolevyn alle) ja kankaasta riippuen langan kireyden hienosäätöä testailemalla sain itse samaisen ongelman korjautumaan. Toivottavasti tämä auttaa jos tilanne ei vielä ratkennut.

miitu kirjoitti...

Timo: Suuret kiitokset vinkistä! Täytyy katsoa tuon kyseisen langan laitto tarkemmin, voipi olla että ongelma on juuri siinä. Tähän mennessä ongelmat siis eivät vielä ole ratkenneet...