torstai 26. marraskuuta 2009

Jotain sinistä

Heti alkuun kiitokset Annikalle parista hyvästä vinkistä, joiden antia tässäkin nyt esittelen =) Viime viikolla lähti siis meillekin tilaukseen ensi talveksi molemmille pojille ne Ticketin 2-laatuiset haalarit. Perille tulivat taas vauhdikkaasti, maanantaina paketti jo kannettiin kotiovelle. Kivan näköisiä olivat molemmat ja varmaan ovat käytössäkin hyvät.

Haalarit Ticket to Heaven.

Viime viikon perjantaina oli pakko heti kirmata Eurokankaaseen haalimaan meillekin sinne saapuneita kuviollisia joustofroteita. Tämäkin siis Annikan vinkistä ;) Aika vähiin ne oli jo ehtineet käydä, mutta onneksi sieltä vielä löytyi vaikka mitä kivaa.

Joustofroteita Eurokankaasta.

Tuo vaaleansininen pilvikuvio sitten pääsi ensimmäisenä käsittelyyn ja siitä tekaisin molemmille pojille housut. Rasmukselle laitoin sekä vyötärölle että lahkeisiin pitkät resoorit, että menevät sitten käytössä pidempään. Miskan housuihin laitoin kiristysnarun, kun sillä ei tahdo pelkällä resoorivyötäröllä olevat housut pysyä ylhäällä.

Housut joustofroteesta, malli oma.

Toissapäivänä tein valmiiksi myös pari paitaa, jotka olivat pöydällä jo pidempään odottaneet. Nämä eivät kestä lähempää tarkastelua, kun peitetikin kanssa oli niin paljon ongelmia :( Mutta kotikäytössä ei sillä onneksi ole niin väliä...

Vihreä paita bambua, pallopaita trikoota. Kankaat Myllymuksuilta, paitojen malli oma.

Työn alle pääsyä ovat myös odottaneet Folk Art Fabricin kangasvärit, joilla olisi tarkoitus painaa omia kuvioita kankaisiin. No, eilen illalla kun muksut olivat menneet nukkumaan, päätin tehdä ensimmäisen kokeilun. Näin ensimmäisellä kerralla kehittelin mahdollisimman simppelin kuvion ja kohteeksi valitsin tylsän värisestä perustrikoosta tehtävän pyjaman. Ihan hauska siitä tuli, mutta ensi kerralla kiinnitän enemmän huomiota painojälkeen =D


Tänään vielä suureksi ilokseni saapui Ikasyrilta tilaamani JNY Designin kankaat. Vielä en ehtinyt miettiä, mitä niistä tekisi. Näissä yli-ihanissa kankaissa on se ongelma, että niistä ei raaskisi tehdä mitään :) Eivät ne kyllä kaapissakaan mieltä lämmitä, joten paitaa ja housua niistäkin varmaan lähipäivinä syntyy.

Kankaat JNY Design.

Huomenna ajattelin vihdoin poiketa Triteksillä katsastamassa mitä sieltä löytyy. Monet ovat kehuneet paikkaa edulliseksi ja valikoimaa hyväksi, joten varmaan sieltä tulee jotain ostettua. Ihan perustrikoita löytyy kaapista aika huonosti eli niitä ainakin varmaan lähtee mukaan.

Loppuun vielä kysymys Helsingin tuntijoille: Mitkä ovat parhaat lastenvaateliikkeet? Parin viikon päästä lähdetään kaverin kanssa sinne viikonlopuksi ja olisi kiva etukäteen vähän tietää mihin kannattaa mennä. Nimenomaan olen kiinnostunut niistä pienemmistä liikkeistä, ei ketjuista ;)


ps. Vielä ehtii mukaan arvontaan, joka löytyy täältä.

4 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Kiva kun sait myöskin noita joustiksia, eikös olekin ihania!!?

Kävin eilen triteksillä, muttei siellä ollut mitään erikoista. Sanoivat aiemmin, että Tammikuussa tulisi lisää kankaita. Nyt siellä siis "erikoisuutena" oli valkoista bambujoustofroteeta...muuten sitten ihan perustrikoita, eikä mitään kivoja lastenkankaita :(. Ostin pakan lopun punaista bambujoustista ja sitten yhtä trikoota, josta teen itselleni paidan.

Mutta siis, siellä nyt lähinnä yksivärisiä trikoita ja kuviollisia, jotka sopii ennemmin aikuisten vaatteisiin.

Helsingissä kannattaa käydä ainakin Punavuoren Peikossa ja PO.Pissa...muitakin on, olisikohan Kaisastiina kirjoittanut Hesan kaupoista joskus blogiinsa, jossa siis osoitteineen kaikki pienemmätkin kaupat :)

Marita kirjoitti...

Minä kävin katsomassa oman paikallisen Eurokankaan ja meillä ei ollut mitään noista kivoista kankaista. Pöh sanon minä.

Nättejä paitoja olet tehnyt niistä.

Kankaanpainnannasta sen verran, että minä joudun melkein aina painamaan trikoolle kaksi kerrosta, että saan siistin jäljen. Ja kärsimättömänä en millään viitsisi.

miitu kirjoitti...

Annika: itselleni ostin muutamaa trikoota sieltä Triteksiltä, resooreja sitten löytyi poikien vaatteisiin. Ihan hauska kauppa ;)

Marita: Minäkin olen aika kärsimätön, joten yksi kerros saa luvan riittää =) Nyt työn alla olevassa paidassa jälki on kuitenkin jo vähän parempaa.

Mia kirjoitti...

Vitsit miten kivoja ompeluksia!! :)
Ja nuo kankaat, oon niin vihree.. Meidänkään Eurokankaaseen ei noita ole tullut. :(