keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Angry at Mini Rodini

Tänään saapuivat vihdoin Oii:sta tilaamani Mini Rodinit. Muiden blogistien kokemusten perusteella osasin odottaa huonoa, mutta en ihan näin huonoa... Mitoituksia oli taas kerran muuteltu viime vuodesta ja koot menevät ihan miten sattuu. Pistää vihaksi... miksi ihmeessä niitä kokoja ei voi pitää merkin sisällä samanlaisina?

Tässä kuvin miten meille kävi.


Molemmat paidat kokoa 104/110. Pituudessa n. 3 sentin ero. Molempien piti olla isommalle pojalle (3 v), mutta eihän tuo t-paita mahdu kuin pienemmälle (1,5 v).

Both shirts in size 104/110. T-shirt is about 3 cm shorter than the longsleeved shirt. Both shirts were supposed to be for my older son (3 y), but the t-shirt fits only for the younger one (1,5 y).


Alla viime kevään malliston joutsen-paita, molemmat kokoa 92/98. Pituudessa eroa n. 2 cm. Eipä mahdu pienemmälle...

Below a t-shirt from spring 2010 -collection, both in size 92/98. This years t-shirt is about 2 centimetres shorter. The robot -shirt is too small for my son...


Kaikissa näissä koot miten sattuu. Paitojen piti olla isommalle pojalle, mutta ainoa mikä hänelle menee, on tuo pitkähihainen robottipaita. Ja kaikkihan siis ovat samaa kokoa.

All these shirts were supposed to be for the older boy. But only one that fits him, is that longsleeved shirt. And all are in the same size.


Seuraavaksi sitten palautetaan tuo liian pieni t-paita ja yritetään metsästää isommalle kokoa 116/122. Ja tietenkin Oii:sta ovat jo siinä koossa robotti -teepparit loppuneet. Kiukuttaa!!!Today we finally got those Mini Rodini shirts I ordered from Oii. Mini Rodini had changed their sizing (again) from last year and the sizes were all over the place. I´m so angry! Why can´t the manufacturers keep those sizes the same? It´s already hard enough to find clothes from certain designers, cause they aren´t always available here in Finland. I´m so disappointed that it´s hard to find words to describe...

12 kommenttia:

poikien äiti kirjoitti...

ihanaa, että robotit palasivat mini rodinin mallistoon, ovat suosikkikuosini, mutta hetkeen sitä ei ole saanut. valitettavasti meille ei tätä merkkiä enää tule. tasalaatuisuus on kaukana, kuten sinäkin toit esiin. ja tämän hintaluokan vaatteessa soisi laadun olevan hyvää ja tasalaatuista. toinen syy on se, että meidän isommalle pojalle on hankala enää löytää kokoa, kun 116/122 on jo pieni.

Annika kirjoitti...

Samaa me Kuopuksen väen kanssa pohdimme ja katsoimme. Olivat kuitenkin verranneet Mini Rodinin pitkähihaisia paitoja mm. Villervallan paitoihin ja olivat kuitenkin olleet samaa kokoa(muistaakseni oli villervallan 116 ja Mini Rodinin 116/122), Mini Rodinissa oli ollut vielä pidemmät hihatkin.

Mutta tuo teeppari on tosiaan paljon pienempi kuin pitkähihainen paita. Meille vielä OII:n tilaus saapumatta ja 104/110 teeppari tulossa myös. Se tosin onneksi menee meille ainakin kesän.

sussu kirjoitti...

Voi miten harmillista. :( Onneksi sieltä löytyy sentään toinen käyttäjä...

Nanna kirjoitti...

Auts :/
Tosi inhottavaa!
Mä meinasin tilata noita robottipaitoja, mutta taidan jättää suosiolla väliin, vihaan palauttamista. Menisi koot taatusti pieleen!

Anna kirjoitti...

Tosi kurjaa! Pistitkö jo palautukseen vai millä hintaa möisit tuon vihreän robottiteepparin?

miitu kirjoitti...

poikien äiti: Meillä ei muuten ole valittamista Mini Rodinin laadusta, mutta tällä kertaa koot menivät kyllä pahasti heillä metsään :(

Annika: Ongelma on juuri se, että t-paidat ovat monta senttiä lyhyempiä kuin pitkähihaiset. Vaikka ovat siis samaa kokoa. Mini Rodineissa on muuten aina ollut todella pitkät hihat... olisiko pikkuapinoille suunniteltuja ;D

Sussu: Onneksi tosiaan on se toinen käyttäjä. Vaikka isompi kyllä väänsi jo itkua kun ei saanut vielä robottipaitaa ;)

Nanna: Minäkin inhoan palauttamista ja tämä onkin tasan ensimmäinen kerta kun sen joudun tekemään :(

Anna: Paita menee palautukseen.


Laitoin tosiaan eilen palautetta suoraan Mini Rodinille kokoasioista. Tämä tuli heille täytenä yllätyksenä, eli eivät tienneet että t-paitojen ja pitkähihaisten välillä on näin suuri kokoero. Lupasivat sitten hoitaa vaihdon itse, eli liian pieni paita lähtee Mini Rodinille ja he lähettävät isomman takaisin. Ainakin näin sen luvattiin menevän, mutta katsotaan nyt miten käy :)

Saara, Björn ja Joas kirjoitti...

Outoa. Meille tuli tänään myös Oii:sta Mini Rodinin tilaus ja paidat vastasivat kyllä ihan kokoaan, myös se teeppari. Tilasin siis kaikki koossa 104/110.

Kun vertasin uutta t-paitaa vanhan malliston pingviinipaitaan (pitkähihainen), niin niissä oli vain n. puolen sentin ero ja samoin tuo uusi 104/110 kokoinen robotti t-paita oli hurjan paljon vanhoja 92/98 kokosia t-paitoja isompi. Ja dinosaurus granpassa ja tuossa robotti t-paidassa ei ollut mitään eroa mitoissa toisin kuin sulla tuossa ekassa kuvassa.

Onkohan niillä sit joukossa joku väärin leikattu erä tai kokolaput menneet osassa vaatteita sekaisin?

Katri kirjoitti...

Meille tuli kuopuksesta samat paidat (isommassa koossa) ja olivat ok. Mutta robottimyssy koossa 52-54 oli todella pieni, mahtui 9 kk päähän ja oli sopiva... merkin omien sivujen mukaan koko on 4-8 vuotiaalle...

Anonyymi kirjoitti...

You have those t-shirts at miniq.fi.
I've ordered size 92/98, but after reading your blog, I reordered a size bigger and will see when all t-shirts arrive to return the smaller/bigger size.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Tilasin blogisi perusteella robotti paidan isommassa koossa. Pipon suhteen koko taas meni aivan metsään. Tilasin suurimman eli 52-54 koon eikä se mauhdu päähän 3 vuotiaalle jolla on päänympärys 52 cm! Talvella taas jouduin palauttamaan 116-122 cm toppapuvun koska se oli niin suuri että tuskin menisi vielä ensi talvenakaan. rakasta Mini Rodinin kevät mallistoa mutta harmittaa tämä koko asia :(

T: Susa, satunnainen lukija

Anonyymi kirjoitti...

Has any of you noticed how much more the new shirts are shrinking in wash, particularly the mandrill tshirt and the godzilla grandpa shirts? I washed one in normal 30C as per instructions, it shrunk, so I thought I made a mistake with the temperature. So I ordered another shirt, same one and washed in 30C gentle wash (wool cycle), again it shrunk. It hasn't happen with any of my previous years Mini rodini's.

miitu kirjoitti...

Ananymous: I noticed the same thing when I washed our mandrill t-shirt. I´m used to clothes shrinking a bit after first wash, but this time it wasn´t a bit... I wonder if they have changed the fabrics this year. The quality isn´t the same anymore, but prizes keep on climbing :(