lauantai 7. toukokuuta 2011

Life is

Elämä on arvaamatonta. Se tuli jälleen todistettua.

Viime viikon tiistaina aivovaltimossani ollut pullistuma leikattiin. Leikkaus meni hyvin, mutta... operaation jälkeen sain yllättäen aivoinfarktin. Infarktista seurasi vasemman puolen halvaus ja epilepsiakohtaukset. Kuntoutus on aloitettu ja tänään pääsin joksikin aikaa kotiin katsomaan, kuinka elämä täällä sujuu. Sairaalaan täytyy palata myöhemmin takaisin laitoskuntoutus-jaksolle.

Halvaantuneen puolen jalka toimii jo kohtalaisen hyvin, mutta käsi on lähes toimimaton. Kasvoista huomaa infarktin jäljet vasemman puolen lievänä roikkumisena. Puhe sujuu hyvin, tosin reippaan höpöttelyn jälkeen tulee hiukan ongelmia. Pitkä tie on kuntoutumisen kanssa edessä, mutta mieli on positiivinen ja päivä kerrallaan edistytään. 


Postaukset ovat näinä kahtena viikkona, jotka vietin sairaalassa, päässeet kasaantumaan. Juttua on kuitenkin tulossa sitä mukaa kun jaksan :)


Aurinkoista äitienpäiväviikonloppua kaikille! My brainaneurysm -operation took place last tuesday. The operation went well but after that I had an infarct of the brain. Left side of my body was paralyzed. I got home from the hospital today to see how everything goes here. I´m getting a lot of rehabilitation but this is going to be a long road. My left leg functions quite well allready but the arm is another matter. But I´m staying positive and taking it one day at a time :)

18 kommenttia:

Äitiliini kirjoitti...

Hirmuisesti tsemppiä ja voimia kuntoutumiseen!

Hantta kirjoitti...

Todella kovasti voimia ja jaksamista sekä kuntoutukseen peukkuja!

<3

Rva Kepponen kirjoitti...

Tsemppiä kuntoutumiseen! Hieno alku sinulla on siinä. Voimia koko perheelle.

poikien äiti kirjoitti...

olipa mukava kuulla sinusta! minulla ei oikein ole sanoja tällaisessa tilanteessa, mutta toivon kovasti sinulle toipumista ja tsemppiä siihen!

titti kirjoitti...

Paljon voimia ja tsemppiä kuntoutumiseen. Hiljaa hyvä tulee ja pienikin edistys kunnon kannalta on positiivista.

Mukavaa äitienpäivää sinulle ja paljon kukkasia :)!

Monalisa kirjoitti...

Hienoa että pullistuma saatiin leikattua! Vi voiko noin sanoa kun on tullut leikkauksen jälkeisiä komplikaatioita? Tosi paska juttu että sait infarktin, mutta asenteesi kuulostaa todella hyvälle joten kuntoutus varmaan sujuu. Hirveästi tsemppiä kuntoutuksen vaikeisiin hetkiin ja iso virtuaali halaus!

Annika kirjoitti...

Hui kamalaa! :(
Onneksi ei nyt sentään pahempaa saanut aivoinfarkti aikaiseksi, se on kyllä aivan hirveä juttu muutenkin.

Mun täti sai aivoinfarktin Tammikuun lopussa, häneltä halvaantui oikea puoli, eli puhe meni täysin. Oikea käsi ei toimi lainkaan, mutta jalassa aavistus toimintaa. Vasen puoli on kunnossa. Hän on edelleen sairaalassa(aiemmin ylöjärvellä kuntoutuskeskuksessa, mutta nyt 6 viikkoa taysin aivovammapolilla puheterapiassa).

Sanoja on hänellä pikkuhiljaa ruvennut tulemaan, mutta kuiskaamalla, koska äänihuulet halvaantuneet. Pitkä prosessi kaiken kaikkiaan.

Toivottavasti toivut entisellesi mahdollisimman pian.

Edla kirjoitti...

♥ ♥ ♥

avista kirjoitti...

Ihanan positiivisella mielellä olet kaikesta tapahtuneesta huolimatta. Tsemppiä ja voimia kovasti ja aurinkoista äitienpäivää! :)

Anonyymi kirjoitti...

Voimia hurjasti kuntoutumiseen!
T: Nitta

Anonyymi kirjoitti...

Voimahaleja! Mitä sanoivat kuntoutumisennusteesta kun olet jo noin hyvin päässyt toipumisen alkuun ja ilmeisesti kognitiivisiin toimintoihin ei vaikutuksia ollut? Ilmeisen hyvät vaikka tottakai vaatii työtä... Saatiinko aneurysma nyt lopullisesti "selätettyä"? Olen miettinyt miten voit, arvasin minne menit kun ilmoitit bloggailutauosta.
Anna perheesi hemmotella ja helliä sinua oikein roppakaupalla nyt, ime itseesi hyvää energiaa ja käytä se toipumiseen! :)

miitu kirjoitti...

Kiitos hurjasti Äitiliini, Hantta ja Rva Kepponen!

poikien äiti: Kiitos tsemppauksesta :)

titti: Oikein ihanaa äitienpäivää sinullekin ja kiitos!

Monalisa: On kyllä hyvä, että pullistuma saatiin hoidettua. Ja halaus tuli perille, kiitos siitä :D

Annika: Kiva kuulla että tätisi vointi on parempi ja kuntoutuminen on vähitellen edistynyt. Ei infarkti kyllä mikään kiva juttu ole... onneksi minulla infarkti tuli oikealle puolelle, jolla ei sijaitse puhe, ymmärrys jne. Tsemppiä myös sinun tädillesi ja kaikille teille läheisille!

Edla: Samat sinne ;)

Avista ja Nitta: Suuret kiitokset kauniista sanoista =)

anonyymi: Kiitos :) Kognitiivisiin toimintoihin infarkti ei onneksi vaikuttanut, kun osui toiselle alueelle. Ennuste kuntoutumiselle on hyvä, mutta ajasta eivät osanneet sanoa. Jotain ongelmaa vasempaan käteen tulee jäämään, vanhaan työhöni voin kyllä todennäköisesti palata. Neuropsykologi tosin tarkistaa mm. kognitiivisen puolen ennen töihin paluuta. Nyt leikattu aneurysma on poissa päiväjärjestyksestä, mikäli klipsi vaan pitää. Suurella tod.näköisyydellä pullistumia tulee myöhemmin lisää, mutta ne ovat sitten sen ajan murhe :)

Päivi kirjoitti...

Täällä käyty kattomassa joka päivä onko uutta poustausta tullut! Hyvää kuntoutusta ja toipumista muutenkin!!

Wiltsu kirjoitti...

Voi ei, sanattomaksi vetää. Mutta on sulla kyllä mahtava asenne! Paljon voimia ja jaksamisia sinne! Hyvää äitienpäivää!

-Sa- kirjoitti...

Hui, kuullostaa kyllä hurjalta. Positiivinen asenteesi kyllä varmasti auttaa asiassa. Toivon paljon voimia ja tsemppiä sinulle ja perheellesi=)

miitu kirjoitti...

Kiitos paljon Päivi, Wiltsu ja -Sa-! :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi, että!

Tsemppiä ja voimia kuntoutukseen!

Jonna kirjoitti...

Isot tsempit kuntoutukseen ja muutenkin, voimia!