lauantai 30. tammikuuta 2010

Lippu taivaaseen ja pari paitaa

Otsikko juontaa juurensa miehen kommentointiin tietyn lastenvaatemerkin nimestä... kyseessä siis tietenkin Ticket to Heaven ;) Näitä taivaslippuja on meille satanut tällä viikolla monta laatikollista. Sen enempää en niitä jaksanut kuvailla, kun kaikki tietävät miltä ne näyttää :)


Plain Rain - pukuja fleecellä ja ilman. Tilattu täältä.

2-laadun Baggie Reflex - pukuja värissä olivine. Tilattu tietenkin Ticketiltä ;)


Reilun viikon tauon jälkeen on muutama ompeluskin valmistunut. Viime aikoina on ollut kamalasti kiireitä ja olen muutenkin ollut niin väsynyt, etten oikein ole saanut mitään aikaiseksi. Mutta tässä nyt jotain mitä sain väsättyä...

Raglanhihaisia paitoja. Turkoosi hippo-kangas Jofotexilta, punainen asuntovaunut-kangas Ikasyriltä. Hippopaidassa koristeena napit, punaisessa paidassa raglansaumoissa koristeena taso-ompeleet. Kaava Ottobre 6/2009 muokattuna.

Rasmukselle sopivan kokoisista "jämäpaloista" paita kotikäyttöön. Mustat leggarit Eurokankaan velourista. Kaavat omia.


Huomenna (tai oikeastaan tänään) onkin sitten Me&I - kutsut. Ostoslista on pitkä, mutta onneksi sitä varten on säästetty :)

keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Me&I kevät 2010





Kuvat Me&I

Omasta mielestäni kevätmallisto on ihan kiva, värit ainakin ovat raikkaita. Tytöille löytyi paljon mekkoja ja tunikoita, pojille olisin toivonut enemmän. T-paidoissa kuvioina autoja ja mörköjä, jotain muutakin olisi saanut olla. Löysin kuitenkin useamman "pakko saada"-jutun ;) Lauantaina mulla onkin kutsut ja silloin näkee malliston livenä... löytyy varmaan paljon muutakin ostettavaa :)

Mitäs te muut tykkäätte?

lauantai 23. tammikuuta 2010

Alelöytöjä ja Moonkidsin kevättä

Tähän aikaan aleista löytää parhaiten pipoja ja rukkasia seuraavan talven varalle ja sitä meilläkin on hyödynnetty :)

Jesper&Juniorista Jonathanin vaaleanvihreät fleecehattu ja rukkaset tämän kevään mallistoa normaalihintaan. Ticket to Heavenin pipo ja oranssit ja turkoosit Jonathanin rukkaset -40% ensi talveksi.

Nanoukista Reiman turkoosisävyinen pipo -50% ja Kik Kidin Speedy -40%.

Sisukkaan alesta Kik Kidin velourtakki Miskalle.


Moonkidsin kevätmallistosta hankin pojille keltaiset froteehousut ja turkoosin sävyiset raitapaidat. Housut tilasin Lasten Metsolasta ja raitapaidat tulivat varsinaisella pikatoimituksella Niilo Ilosta. Suuret kiitokset siis Vauhtivekaroiden äidille erinomaisesta palvelusta :=)

Vaatteet Moonkids.


Aiemmassa postauksessa esitellyt Starchildin tossut ovat olleet suoranainen hitti. Miska pyytää ne ensimmäisenä aamulla jalkaan eikä niitä saisi ottaa yöksikään pois. Rasmus puolestaan pysyy tossujen avulla huomattavasti paremmin pystyssä ja sekös vasta onkin kivaa! Joka paikassa pitää nousta seisomaan ja joskus takaisin alas ei ole muuta tietä kuin hallitsematon kaatuminen. Onneksi ollaan selvitty pahemmilta kolhuilta... ainakin toistaiseksi.

Body H&M, velourhaalarit Me&I ja tossut Starchild.

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Etsintäkuulutus! Vapaaehtoinen shoppaaja Po.P:lle?

Meillä olisi tarvetta kevätpipoille ja Po.P:lta löytyisi juuri sopivan värisiä. Meillä kun täällä ei kyseistä kauppaa ole, niin etsinkin nyt vapaaehtoista henkilöä shoppailemaan siellä puolestani. Jos joku ihana ihminen suostuisi sieltä meille muutaman pipon hakemaan, tulisimme ikionnellisiksi ;)


Tilasin sunnuntaina molemmille pojille Starchildin tossut täältä.

Miskalle dinosaurus-tossut.

Rasmukselle kirahvit. Kuvat www. tohvelisankari.fi


Miskan ensireaktio tossuihin oli juuri sellainen kuin odotinkin: kauhea huuto: "pois, pois! takaisin, takaisin!" Hetken niillä tassuteltiin, mutta kun niihin oli totuttu, piti ne jalassa mennä nukkumaankin ;) Rasmus puolestaan löysi heti tossujen perimmäisen tarkoituksen... eipä luista jalat enää kun nousee seisomaan. Taitoa onkin tänään kovasti harjoiteltu ja huomenna taas jatketaan =)

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Noustaan seisomaan, kiipeillään ja kaadutaan sitterillä

Otsikko kertookin melkein kaiken ;) Meidän 8 kk pikkumies on tänä viikonloppuna kehitellyt paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Lauantaina Rasmus päätti, että nyt on sitten noustava seisomaan. Sohvan reunan ystävällisellä avustuksella se onnistui lähes vaivatta ja voi mikä ilo siitä syntyikään! Tätä ihanaa touhua on sitten pari päivää harrastettu ja useimmiten laskeutuminen on kuulunut tähän "vähemmän hallittu"-kategoriaan.

Tänään aamulla kun äidin silmä vältti, päätti rämäpää kiivetä lelulaatikon päälle. Siinä sitten riemuiten keikuttiin...


Rasmus on tähän päivään saakka syönyt sitterissä... tosin tästä lähtien näin ei enää varmaan tehdä. Välipalan nauttimisen jälkeen keksittiin taas uutta ja kivaa tekemistä: sitterillä pääsee eteenpäin kun siinä tarpeeksi hyppii ja hytkyy. Tuloksena tästä touhusta sitteri kyytiläisineen keikahti eteenpäin ja Rasmus sitten lätsähti naama edellä lattiaan ja jäi hyppypompputuolinsa alle! Onneksi mitään kummempaa ei sattunut, naama säilyi ehjänä eikä kuhmuakaan noussut.

Näin iloiselta näytettiin ennen naamasukellusta :) Paita H&M, froteiset pillihousut Marakattimarssi.

Nyt hankintalistalla onkin nahkaiset, luistamattomat sisätossut Rasmukselle. Meillä kun on todella liukkaat lattiat, niin tossut varmasti helpottaisivat tuota ylösnousemista ja ennen kaikkea pystyssä pysymistä :) Valinnanvaraa tossuissa on ihan liikaa, joten tähän asiaan saan varmasti kulumaan loppuillan =)

torstai 14. tammikuuta 2010

Mini Rodinia alesta

Ihania Mini Rodinin vaatteita tuntui olevan aika vaikea löytää alesta, mutta jotain onneksi löytyi. Kaksi pientä pakettia onkin tällä viikolla tipahtanut postilaatikkoon.


Body Rasmukselle ja leggarit Miskalle. Nämä löytyivät Mini Rodinin omasta nettikaupasta.

Sininen riikinkukko-paita ja pipo Miskalle. Ötökkä-paita ja retiisi-leggarit Rasmukselle. Nämä tulivat Nordic Kidsiltä.


Huomenna onkin taas vuorossa ompelu-maraton, tällä viikolla kun on ollut niin kiireistä ettei ole ehtinyt saumuria edes ottaa esille. Ompeluksia siis luvassa taas piakkoin :)

keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Marimekkoa ja Muumeja

Minuun iskee aina alkuvuodesta sisustusvimma ja tällä kertaa siihen haettiin lääkettä Marimekon kankaista. Kolme huonetta saivat uudet verhot ja ilme muuttuikin heti.

Rasmuksen huoneeseen tuli Maija Louekarin Karkulaiset-kangas turkoosina.


Miskalle sama kangas vihreällä norsulla.


Olohuoneen ikkunaa koristaa nyt Maija Isolan suunnittelema Tuuli-kangas. Kaikki edelliset kuvat Marimekon sivuilta.


Viikon aikana on tullut tehtyä muitakin pieniä ostoksia. Meille kotiutui ihania Lindexin Muumi-uutuuksia ja muutama muu vaate. Rasmukselle löytyi lisäksi Marimekon alesta body.

Body Marimekko, kokopuku ja Muumi-paita Lindex.

Kaikki kuvan vaatteet Lindexiltä.


Edit. Täältä löytyy ihana blogi ja ihana arvonta ;)

maanantai 11. tammikuuta 2010

Huutikseen menossa huippulöytöjä :)

Tällä viikolla listaan huuto.nettiin paljon uusretroa ja muita ihanuuksia. Suurin osa on kokoa 74 cm, mukana myös muutama vaate koossa 98 cm. Myyntiin menee myös Jonathanin vedenpitävä toppapuku koossa 86 cm.

Jos joku/jotkut vaatteet kiinnostaa, niitä voi kysellä mailitse: vauhtiajavaatteita@gmail.com Tännekin voi toki jättää viestiä...

- Lindex valk./rusk. raidallinen velourhaalari 74 cm MYYTY
- KappAhl siniruskea raidallinen kokopuku 74 cm MYYTY
- Lindex rusk. velourhousut 74 cm MYYTY
- Småfolk norsupotkari 74 cm MYYTY

- H&M sinisävyinen uusretro asu: paita ja trikoohousut 74 cm MYYTY
- Lindex ruskea uusretro metsäneläimet kokopuku 74 cm MYYTY
- Polarn o Pyret kaupunkikuvioinen body 74 cm MYYTY
- Lindex ompunvihreä velourtakki ja -housut 74 cm MYYTY

- Moonkids retrohaalari 80 cm (74/80) MYYTY

- Tähti-Jonathan vedenpitävä toppapuku 86 cm. Vain muutaman kerran pidetty, kuin uusi.

- Lindex harmaat velourhousut 98 cm MYYTY
- Ompunvihreät (tummemmat ja kirkkaammat kuin kuvassa) MiniNicolas
velourhousut 100 cm MYYTY
- Polarn o Pyret t.sin/pun. paita, hihat velouria, koko 98 cm MYYTY
- Lindex Fem Myror-sarjan paita 98 cm MYYTY


Huutikseen menee myös muuta vaatetta koossa 74, mutta ihan kaikkia en jaksanut tähän laitella ;)

lauantai 9. tammikuuta 2010

Kesäinen sudenkorento...

... lenteli paitaan. Nämä kovat pakkaset ovat alkaneet jo käydä hermoille, joten päätin kääntää ajatukset kesään näin ompelutöiden kautta.

Vaaleanvihreä trikoo ja musta resori Eurokangas, kangasvärit Folk Art Fabric. Mallit omia.


Päätin myös kokeilla nappilistan tekoa paitaan. Ihan omalla näppituntumalla mentiin, mutta lopputulos oli ihan hyvä. Ja virheistä kun tunnetusti oppii, niin seuraava on jo varmaan parempi :)

Viidakkojersey JNY Design (Ikasyriltä), resori Myllymuksuilta ja nepparit Prym. Paidan kaava oma.

keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Television orja :)

Meillä syyllistytään välillä ehkä vähän liikaa lastenohjelmien katseluun. Onneksi telkkari jää usein vain taustalle auki ja siinä sitten leikitään ja touhutaan jotain ihan muuta :) Rasmus on jälleen ollut todella kiukkuinen, hampaita vissiin taas tulossa. Keksittiin sitten yhtenä päivänä iltamaitotaistelun yhteydessä kokeilla ehkä kaikkein psykedeelisintä lastenohjelmaa, Unelmatarhaa, rauhoittamiskeinona. No sehän sitten toimi! Rauhoittumisen lisänä tulikin sitten taas uusi taito - polvilleen nouseminen. Ja mihinkäs muualle kuin telkkarin eteen ;)

"Hei äiti, tää on ihan mun lemppariohjelma!" Body H&M ja housut Shampoodle.

Olen todella pettynyt Lindexin ja KappAhlin pyjamien laatuun. Jo parissa pesussa värit ovat haalistuneet todella paljon ja saumat ovat alkaneet kiertää. Pyjamasta en kuitenkaan viitsi ihan kamalasti maksaa, niin en ole sitten kokeillut mitään "hienompia" merkkejä. Mutta pyjamille meillä on siis tilausta, ja yksi sellainen valmistui eilen.

Trikoot Eurokankaasta, kaavat Ottobre 6/2009. Tämän tein lähinnä testatakseni noita kaavoja, joten tasosaumoja kummallisempaa tästä ei löydy :) Hoikalle vähän turhan leveää mallia eli ensi kerralla täytyy vähän kaventaa.

sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Paitaa, paitaa, paitaa ja yhdet housutkin

Saumuri on vihdoin kaivettu joululomilta ja laitettu töihin. Monta projektia on vielä kesken ja kangasvuoret kutsuvat tekemään niistä vaikka mitä. Lisää kankaitakin on taas kohta tulossa :)

Paita Myllymuksujen joustofroteesta.

Jofotexin junatrikoo taipui myös paidaksi. Kaverina Maxomorran leggarit.

Oliivinvihreästä Myllymuksujen velourista leggarit Rasmukselle. Paitaan Miska valitsi itse värit, hetken mielijohteesta painoin paitaan mustekalan kuvan (kangasvärit Folk Art Fabric). Sama kuva on myös selkäpuolella, tosin ilman silmiä :) Musta trikoo Eurokankaasta, vaaleanturkoosi trikoo Triteksiltä.


Loppuun vielä etsintäkuulutus: Mistä löytyisi Småfolkin vaatteita kunnon alessa?